De examenbanken van de branches horeca, toerisme & recreatie en bakkerijen gaan samenwerken onder de noemer Examenwerk.
Het gaat om de Stichting Horeca Examens (SHE), de Landelijke Toetsvragenbank Toerisme & Recreatie (LTTR) en Stichting Landelijke Examenbank Brood & Banket (SLEBB).
Kort samengevat betekent de samenwerking, die vandaag officieel is gestart, dat de drie stichtingen hun krachten bundelen op het gebied van beoordeling en examinering.
Voordelen
De voordelen van de samenwerking zijn: exameninstrumenten van de hoogste kwaliteit; kostenbesparing op ontwikkelingsgericht beoordelen en kwalificerend examineren; optimale aansluiting van exameninstrumenten op de praktijk; snelle en flexibele afname van examens; herkenning en erkenning van diploma in de branche; herkenbare en transparante exameninstrumenten; één contactpunt voor alle onderwijsinstellingen.
Website
Alle informatie over examinering in de sectoren toerisme & recreatie, horeca, facilitaire dienstverlening en brood & banket is vanaf nu op één centraal punt te vinden: www.examenwerk.nl.
De nieuwe site maakt de informatie over kwalificeren en examineren toegankelijker en beter vindbaar.
Toegankelijk
Naast de verbeterde gebruiksvriendelijkheid biedt de website nieuwe en actuele informatie. Zo hebben bezoekers nu gemakkelijk toegang tot belangrijke zaken zoals productoverzichten, een rechtstreekse login voor Toetscenter en TSSBVE, het downloadcentrum en informatie over competentiegericht opleiden en beoordelen (cgo).
Achtergrond
De LTTR, SHE en SLEBB hebben al sinds 2002 ervaring met het ontwikkelen, onderhouden en beheren van toetsen voor de verschillende beroepsopleidingen. In 2008 namen zij het initiatief om samen te werken en onder één paraplunaam door te gaan.
Op de afbeelding v.l.n.r.: Wichard Rops (voorzitter SLEBB), Jan Nieuwenhuizen (voorzitter LTTR), Harry de Bruijn (voorzitter SHE en Examenwerk).
---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

