Leveranciers

KunsthalKOOKT richt zich op eerlijk eten

In de Kunsthal Rotterdam is van donderdag 9 tot en met zondag 12 september weer het landelijke festival KunsthalKOOKT.

Het tweejaarlijkse festival is de verzamelplaats voor alles wat vers, ambachtelijk, seizoens- en streekgebonden is. Op deze vierde editie kunnen consumenten en vakmensen uit de horeca proeven van 'eerlijk eten en zuivere wijn'.

Boerenmarkt
De grote hal is het kloppende hart van het festival met een boerenmarkt waar het publiek de beste streekproducten kan proeven, afkomstig van gepassioneerde producenten die geen enkele concessie doen aan 'de echte smaak'.

Streetfoodterras
Blikvanger tijdens KunsthalKOOKT dit jaar is een zestig meter lange moestuin op de hellingbaan ingericht door Rotterdamse schoolkinderen. Nieuw is het Streetfoodterras waar kan worden geproefd van het lekkerste dat Rotterdam te bieden heeft.

Op het Youth Food Plein kunnen bezoekers te biecht gaan en hun grootste eetzondes aan een non toevertrouwen.

Kooktheater
Het Kooktheater is dit jaar weer het terrein van koks die slow food en biologisch een warm hart toedragen. Het programma bestaat onder meer uit een wedstrijd 'Wie maakt de beste boerenboter'.

Pierre Wind
Op de slotdag van het festival maken Rotterdamse schoolkinderen samen met televisiekok Pierre Wind gerechtjes van hun eigen groenten en kruiden, die ze in de maanden voor het festival hebben gezaaid en gepoot op educatieve tuinen in Rotterdam.

Ten slotte vindt tijdens KunsthalKOOKT de uitreiking plaats van de Wina Born Prijs.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.