Leveranciers

Lucas Rive officieel 128ste SVH Meesterkok

Tweesterrenchef Lucas Rive van De Bokkedoorns in Overveen is maandag 24 januari geïnaugureerd als SVH Meesterkok.

Hij is de 128ste in Nederland die deze hoogste graad van vakbekwaamheid heeft gehaald. Bij de inauguratie reikten SVH-directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Cees Helder, voorzitter van het Nederlands Gilde van Meesterkoks, het diploma en de bijbehorende versierselen uit.

Bescheidenheid
Schut roemde de samenwerking van Rive met zijn collega's bij De Bokkedoorns. "Beeren, Rive en maître-sommelier/SVH Meestergastheer Peter Bruins zijn onafscheidelijk." Ook kenmerkt Rive zich volgens de SVH-directeur door vakmanschap en bescheidenheid.

"Als het om het bord gaat is hij al twintig jaar verantwoordelijk voor twee Michelinsterren en topnoteringen in Lekker, GaultMillau en Grootspraak. Hij staat dus al jaren in de spotlights.

Voorbeeldfunctie
Rive zelf houdt niet zo van al die aandacht. Dat is ook een van de redenen waarom hij het kwalificeren voor de titel SVH Meesterkok zo lang heeft uitgesteld, want een inauguratie gaat gepaard met aandacht van collega’s, familie en pers."

Rive achtte de tijd rijp voor zijn aanmelding en SVH Meesterproef. Mede doordat zijn dochter een opleiding volgt aan de middelbare hotelschool, waar hij een aantal keren heeft gekookt.

Rive: "Als je ziet wat voor voorbeeldfunctie je vervult voor die jongens en meiden, dan moet je daaruit conclusies trekken.

SVH Meesterproef
Voor de SVH Meesterproef werd Rive drie dagdelen achtereen op meer dan honderd verschillende punten beoordeeld door de plaatselijke commissie SVH Meesterproef. Hij slaagde hierin op dinsdag 2 november 2010 onder toeziend oog van SVH Meesterkoks Jonnie Boer van De Librije, Henk Savelberg van Restaurant-Hotel Savelberg en secretaris Carsten Klint, secretaris SVH Meesterproef.

Samenspel
"Evenwicht en eenvoudige perfectie", zo luidt de samenvatting van de SVH Meesterproef volgens de commissie. "Geen excessen, niets overheersend en alles behoudt zijn eigen smaak. Een samenspel van zuur, zoet, zout, frisheid en krokante details."

Ook vielen de eigentijds bereide gerechten met orgaanvlees positief op.

De uitspraak van Rive  'gewoon koken met topingrediënten en met vertrouwde basistechnieken een zo groot mogelijke smaakbeleving te bereiken', wordt door de commissie onderstreept.

Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Cees Helder, Bob Schut, Lucas Rive, Jonnie Boer en Henk Savelberg. Fotograaf: Govert Driessen Fotografie in opdracht van SVH.

In de pdf-bijlage het overzicht van SVH Meesterkoks per dinsdag 25 januari 2011.

---
Twitter-account
Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.

Facebook-account
Horeca Entree.