Het Koks- en Gastvrijheidsgilde zijn zeer te spreken over het verloop van het eerste GildenEvent, op maandag 1 november in Ede.
Op het event waren ruim duizend (bekende) vakmensen aanwezig. Er waren tal van presentaties van vakmensen voor vakmensen.
Inspiratie
Koksgilde-president Paul Fagel: "Het Koks- en Gastvrijheidsgilde representeren bijna 3.500 leden, allemaal vakmensen die regelmatig op zoek zijn naar inspiratie. En dat geldt eigenlijk voor alle vakmensen in de horeca, zorg en recreatie."
"Daarom hebben we de handen ineengeslagen en het 'GildenEvent | Inspiratietheater voor vakmensen' ontwikkeld."
Onder de indruk
Fagel was in ieder geval onder de indruk van de opkomst en de sfeer die werd gecreërd in de negen theaters van het Cinemec. "Ook de Vrienden van het Gilde hebben geweldig bijgedragen aan het invullen van een inspiratieplein, waarop allerlei innovaties waren te proeven of te ervaren."
"Al zeg ik het zelf, maar dit concept met zoveel mogelijkheden om je kennis te verrijken, is top."
Brigades
Gastvrijheidsgilde-voorzitter Ton Ververs vond het vooral leuk dat zwarte en witte brigademensen op het event samenwerkten om kennis uit te wisselen, elkaar aan te vullen en samen te gaan voor beleving.
"En dat is precies wat de horeca moet doen. Je gasten continu verrassen en je gastvrijheid en mooie producten laten beleven. Ik ben er echt trots op dat we dit podium met veel afwisseling en voor ieder wat wils hebben neergezet."
"We zijn de Vrienden van het Gilde erkentelijk voor hun vertrouwen en medewerking. Hartverwarmend."
Inspiratoren
Op het GildenEvent10 gaven in acht inspiratietheaters verschillende vakmensen presentaties zoals Angélique Schmeinck, Hidde de Brabander, Milo Berlijn en Michael Bunink, Jeroen Veldkamp, Rob Baan, Alfred Verhagen, John Hokkeling, Kees Klein Velderman, Wouter de Heij, Lars Charas en de Spaanse, culinaire goeroe Quico Sosa met zijn chef Jordi.
Tevens waren Jonnie en Thérèse Boer aanwezig om de aftrap voor het event te geven. Jonnie Boer: "Waar het in het koksvak om gaat is mentaliteit boven diploma’s en werken in topbedrijven".
Ten slotte werd deze dag de nieuwe gastvrijheidsgids Welkom gepresenteerd én werd het event afgesloten door het wereldrecord sabreren te verbreken.
Medewerking
Het event werd mede mogelijk gemaakt door de 35 Vrienden van de Gilden: Aviko, Carl Siegert, Cêla Vita, Deli Xl, Distrivers, Dr. Weigert, Fano (Smilde) Food, Friesland Campina, Grafiteam, Haaner Felsenquelle, Hanos, Heineken, Houwers Holtackers, Huuskes, Jan van As, Koninklijke van Kempen & Begeer, Koppert Cress, Nestlé Professional, Olivier Horeca, Oranka Vruchtensappen BV, Oud Reuchlin & Boelen, Rational, Rijn IJssel, Ruig Wild & Gevogelte, Unilever Food Solutions, Valderrama, Valrhona, Verstegen, Villeroy & Boch TableWare, Vion, Vrumona, W&G Groep, Wüsthof en Zwanenberg Food.
Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Jonnie Boer, Astrid Joosten en Thérèse Boer. Fotograaf: Jan Willem de Venster.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

