Kenwerk heeft een nieuwe, competentiegerichte kwalificatie voor Gespecialiseerd Kok ontwikkeld voor de sector horeca.
(Photo: DNY59, iStockphoto)
Dit als onderdeel van de nieuwe kwalificatiedossiers voor het mbo, die onlangs zijn aangeboden aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).
Behoefte
De uitstroom voor Gespecialiseerde Kok is toegevoegd aan het bestaande kwalificatiedossier Kok. Kenwerk en de paritaire commissie geven hiermee gehoor aan de vraag uit de arbeidsmarkt en het onderwijs. In het hogere segment van de arbeidsmarkt is namelijk behoefte aan koks die bijzondere, creatieve en luxe gerechten kunnen bereiden.
Aanpassingen
Naast de nieuwe kwalificatie, zijn ook enkele dossiers aangepast waardoor de leesbaarheid en kwaliteit van de dossiers is verbeterd en de samenhang tussen dossiers is vergroot.
Het Coördinatiepunt Toetsing Kwalificaties MBO beoordeelt de kwaliteit van de dossiers op basis van een wettelijk vastgelegd kader.
---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

