De afdeling Horeca van De Rooi Pannen in Breda start als eerste in het land met een opleiding tot cateringmanager.
De vierjarige opleiding op niveau vier krijgt een sterk praktijkgericht karakter. "Het beroep van de (party)cateraar is veelzijdig en bijzonder dynamisch en deze kenmerken komen in de opleiding volop tot uitdrukking", aldus een woordvoerder.
Sfeer
Er zal aandacht worden besteed aan keuken- en restauranttechnieken, logistieke kennis en organisatorische vaardigheden. Ook het creëren van sfeer waaronder inrichting, licht en geluid wordt als een belangrijk onderdeel van de opleiding gezien.
Tot slot wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een behoorlijke dosis mensenkennis.
Energiek
De nieuwe opleiding zoekt vooral jonge mensen die energiek, ondernemend, flexibel en creatief zijn. Daarbij moeten het improvisatie- en organisatietalenten zijn die als echte teamplayers kunnen functioneren.
Tijdens de open dag van De Rooi Pannen in Breda op zondag 23 januari zal de opleiding ruimschoots worden belicht. De opleiding zelf start in augustus 2011.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

