Leveranciers

Start opleiding Gastronomisch Ondernemer

De eerste lessen van de nieuwe horecaopleiding Gastronomisch Ondernemer aan de Cees Helder Academie starten maandag 12 april.

Deze lessen vinden plaats bij het ROC Mondriaan in Den Haag, Zadkine en het Albeda College in Rotterdam. De Cees Helder Academie richt zich helemaal op werknemers in de horeca die zelf een onderneming in de gastronomische (top)horeca willen beginnen.

Pijlers

Om dat laatste te bereiken heeft het studieprogramma de volgende pijlers: ondernemersvaardigheden, management en gastronomie. In het eerste jaar van de opleiding ligt het accent op het nadenken over het concept van de toekomstige eigen onderneming, de bedrijfsformule en de verhouding tussen koken en serveren in relatie tot gasten en gastronomie.

In het tweede jaar ligt het accent op het managen en het tonen van ondernemerschap in relatie tot gasten en gastronomie. De lessen vinden steeds plaats op maandag en op mbo+-niveau.

Cees Helder
Cees Helder, die met zijn restaurant Parkheuvel in Rotterdam drie Michelinsterren verwierf, was meteen zeer enthousiast over de plannen voor deze opleiding. Helder: "Het initiatief om een nieuwe opleiding te starten, sprak me direct aan mits de academie een vernieuwende insteek zou hebben. Koksopleidingen zijn er al genoeg."

"Samen met alle betrokken partijen kwamen we toen tot het inzicht om ons op de jonge ondernemer in de horeca te richten. De opleiding Gastronomisch Ondernemer is geen vaktechnische opleiding, want studenten moeten het vak bij toelating al tot in de finesses beheersen."

Valkuilen
"Wel is het een kwalitatief hoogwaardige en vooral exclusieve opleiding. Er zijn veel vakmensen die hun eigen bedrijf willen starten, maar nog niet bekend zijn met alle valkuilen. Van een juiste budgettering tot het vinden van goed personeel."

---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account
.
Nieuwsbrief
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.