Sterrenchefs Erik van Loo en Mario Ridder zijn als eerste toegetreden tot de Raad van Advies van Zadkine, afdeling Horeca.
Hiermee probeert Zadkine haar opleidingen nog beter te laten aansluiten op het toekomstige werkveld van de student. De Raad van Advies gaat gevraagd en ongevraagd advies geven op kwaliteit, inhoud en algemene vormgeving van het horecavakonderwijs van Zadkine.
De samenstelling van de Raad van Advies heeft een regionale samenstelling maar een landelijke uitstraling. Van Loo en Ridder bijten de spits af in de benoeming tot deze Raad van Advies.
Gespecialiseerd Kok
Allereerst zal de Raad van Advies haar licht laten schijnen op de opleiding Gespecialiseerd Kok: 'Wat gaat goed en waar zijn verbeteringen aan te brengen?'. "Naast het adviseren over deze opleiding zie ik er ook erg naar uit om ons te richten op de opleidingen richting het gastheerschap", aldus Van Loo.
"Gezamenlijk ervoor zorgen dat de kwaliteit in de bediening op een hoger niveau komt in Nederland zie ik als een van de grotere uitdagingen."
Persoonlijk
"Kijk naar landen in Azië; hier word je met je naam aangesproken als je een restaurant binnenkomt. Dat persoonlijke zorgt ervoor dat je je als gast op je gemak voelt. Empathie en het naleven van etiquette zouden een standaardonderdeel van de opleiding moet worden."
Andere vormen
Volgens het opleidingsinstituut neemt de vraag naar flexibilisering en hybridisering van het onderwijs én de vraag naar andere vormen van opleiden vanuit de overheid, studenten en het bedrijfsleven toe.
"Naast vakspecifieke vaardigheden maken taal, rekenen en burgerschap een groter deel uit van het competentiegerichte kwalificatiedossier dan in het recente verleden bij de eindtermgerichte dossiers", aldus een woordvoerder.
"Mede door de hiervoor geschetste ontwikkelingen is er meer dan in het verleden de roep vanuit het (regionale) bedrijfsleven om vooral vakbekwame (toekomstige) medewerkers te blijven opleiden."
Ondertekening
Het convenant genaamd 'Goede raad is goud waard' werd donderdag 18 november ondertekend door Van Loo en Rob de Jong, directeur Zadkine Centrum (afbeelding). Ridder kon er op dat moment niet bij zijn.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

