In het nieuwe gebouw van ROC Zeeland in Middelburg barst volgende week de strijd weer los om de Zilveren Mossel en Zilveren Oester.
De wedstrijden vinden plaats tijdens de zogeheten Fish & Shellfish Food Fair 2010.
Zilveren Mossel
Op de maandag strijden acht keuken- en bedieningsteams van Nederlandse en Belgische horecaopleidingen om de Zilveren Mossel-trofee. De teams moeten een driegangenmenu bereiden en serveren. Het menu moet bestaan uit vis, schaal- en schelpdieren. Met uitzondering van het dessert, dat is naar eigen keuze.
Bij het menu dienen bijpassende wijnen worden uitgezocht door de gastheren/-vrouwen. De winnaars mogen de wisseltrofee een jaar lang in hun bezit houden.
Zilveren Oester
De dag erna strijden acht professionele koks en gastheren/-vrouwen om de Zilveren Oester-trofee. De koks bereiden een viergangenmenu voor acht personen. In het voorgerecht, tussengerecht en het hoofdgerecht wordt met vis, schaal- en schelpdieren gewerkt. Het dessert is naar eigen invulling.
De gastheer/-vrouw presenteert het gerecht met bijpassende wijnen en moet een show-/presentatietafel maken.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

