ROC Midden Nederland en de Openbare Nijverheidschool Suriname gaan de horecaopleiding in Suriname verder professionaliseren.
Hiervoor gaat de school in Suriname ook nauwer samenwerken met het bedrijfsleven.
Samenwerking
Beide instellingen werken al langer samen. "We zijn al een aantal jaren bezig. Ongeveer een jaar geleden zijn we dit programma gaan ontwikkelen", aldus Ingrid Nortan, directeur van de Nijverheidsschool Suriname.
Bedrijfsleven
Nu is er een partnercontract getekend om samen met het Surinaamse bedrijfsleven het horecaonderwijs verder te ontwikkelen. De leerlingen worden opgeleid op verschillende niveaus.
In Suriname was er tot nu toe alleen een opleiding op de school met bepaalde eindtermen. "Nu gaan we werken met competenties."
Caricom
Het ROC gaat de Nijverheidsschool helpen met het ontwikkelen van het nieuwe curriculum voor de opleiding. "Dat moet worden afgestemd op Caricomstandaarden", zegt Nortan. Binnen de Caribische gemeenschap moeten opleidingen op een gelijk niveau zijn, omdat er een vrij personenverkeer is.
De directeur hoopt verder dat er met hulp van het ROC een duurzame samenwerking met het bedrijfsleven komt.
Docenten
In januari 2010 begint het trainingstraject voor docenten. Binnen een jaar moet de opleiding op niveau 1 beginnen. Niveau 2 moet snel daarop volgen.
Bron: Radio Nederland Wereldomroep.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

