In het Hilton The Hague was maandag 11 oktober het SVH Jaardiner met als thema 'Dertig jaar SVH-meestertitels'.
Hier werden dan ook verschillende meesters geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Peter Bruins.
Verder eerden diverse SVH Meesterkoks tijdens het diner hun vroegere leermeesters zoals SVH Meesterkoks Henk Savelberg, Cees Helder en Robert Kranenborg.
SVH-meestertitels
De SVH-meestertitel bestaat sinds 1980 en is ingesteld om een voorbeeld te scheppen voor jongeren. Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor mensen die werken in de horeca. Er zijn vijf SVH-meestertitels: SVH Meesterkok (sinds 1980), SVH Meestergastheer, SVH Meesterschenker, SVH Meesterijsbereider (alle drie sinds 1987) en SVH Wijnmeester (sinds 1988).
SVH-directeur Bob Schut: "Binnen onderwijs wordt vakbekwaamheid steeds belangrijker. Hiervoor zijn boegbeelden belangrijk. SVH-meesters die laten zien wat je kunt bereiken in de horeca en jongeren inspireren hun voorbeeld te volgen."
SVH Jaardiner
Het SVH Jaardiner brengt jaarlijks politiek, bedrijfsleven en pers bij elkaar. De brigades van het diner werden geleid door vijf chefs d’équipe: SVH Meesterkok Gerrit Greveling (Restaurant Chalet Royal), SVH Meesterschenker Tom Cats (Hotel-café-restaurant De Draak), SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn), SVH Meestergastheer Harrie Baas (Restaurant Amarone) en SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel (Van der Poel IJs BV).
Zij werden ondersteund door leerlingen van het ROC Mondriaan Den Haag en Nationaal Kampioenen Gijs Wiggers en Bram Kosterink.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

