Tom Lamers van restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk heeft het nk 'Jonge koks tot en met 25 jaar' gewonnen.
Dat werd woensdag 12 januari bekendgemaakt op de Horecava. Lamers werkt bij restaurant 't Nonnetje in Hardewijk. De tweede plaats was voor Tim Horst van Librije's Zusje in Zwolle. De derde plaats ging naar Zoran Gligoric van Sophia Restaurant in Amsterdam.
Opdracht
Lamers kreeg de prijs uit handen van Jacob Jan Boerma, patron-cuisinier van tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor vier personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.
Beoordeling
De jury bestond uit Jacob Jan Boerma, Sjaak Jobse, Roger Rassin, Bert van Manen en Wynand Vogel. Deze chefs beoordeelden het driegangenmenu van Lamers met het hoogst aantal punten.
Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie en de bereiding waren van groot belang.
Wedstrijd
De wedstrijd is onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Horeca van het Koksgilde.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

