Leveranciers

Tweede Gilde Carrièredag in Hilton

In het Hilton Hotel in Amsterdam vond maandag 10 november de tweede editie van de Gilde carri?dag plaats.

De dag was een initiatief van het Gastvrijheidsgilde en Koksgilde,waar ongeveer vijfhonderd ROC-studenten aanwezig waren. Roberto Payer, algemeen directeur van het Hilton en ambassadeur van het Gastvrijheidsgilde, hield een korte openingstoespraak. Daarin benadrukte hij dat de echte concurrentieslag zich zal afspelen op het vlak van gastvrijheid.


Daarna kreeg beroepsspreker Jaap Bron de zaal meerdere malen aan het lachen met voorbeelden over hoe ni?gastvrij te zijn. Hij werd opgevolgd door Rob Baan van Coppert Cress, die iedereen liet meegenieten van de cress-producten die het bedrijf produceert.


Na dit plenaire gedeelte, konden de leerlingen kennis opdoen op de carri?markt, waar afgevaardigden van uitzendbureaus en diverse culinaire samenwerkingsverbanden als Euro-Toques en de gildes aanwezig waren. Ook waren er barista''s en koks die hun kunsten lieten zien en probeerden importeurs van wijn en thee de jongeren voor hun producten te interesseren.


Vervolgens werden de leerlingen opgedeeld in groepen voor verschillende gastlessen. Halil Asar, ma?e van Parkheuvel, hield een relaas met als titel ''Van allochtoon tot gastronoom'', Anouk van Eekelen van het televisieprogramma ''Dames in de dop'' informeerde de jongeren over etiquette, Peter van der Arend van het Amsterdamse biercaf?'t Arendsnest vertelde over bier en liet het jonge publiek hier ook van proeven. De aanwezige koks lieten zien hoe te koken met stikstof.