Het horecastudententeam van het ROC van Amsterdam Gooi & Vechtstreek is de winnaar van de Sharing Succes-amusewedstrijd.
Deze tiende editie van de wedstrijd vond woensdag 13 oktober plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Het winnende team bestond uit de studenten Dave van Wagtendonk, Jeske Hagenaars en Isabeau van Gardingen.
Zij wonnen met hun Indonesische amuse genaamd 'Bertumpuk van salada mango en ikan lilit met busa van laksa Jakarta'. Ze presenteerden deze in authentiek Indonesische kleding.
Sharing Succes-gala
De winnende amuse wordt zaterdag 13 november gepresenteerd op het Sharing Success-gala in Grand Hotel Huis ter Duin. De studenten werken deze dag samen met Cees Helder, Eric van Loo, Bobby Dessauvagie, Henk Savelberg en Marcel van Lier.
De afgelopen jaren was het evenement een groot succes: in 2007 had het een recordopbrengst van meer dan 1,3 miljoen euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Liliane Fonds.
De jury
De vakjury bestond uit prominenten uit de kookwereld. Zij bepaalden tezamen met een publieksjury het winnende team. Presentator van het geheel was Henk Jan Smits.
Juryvoorzitter Simon de Vogel: "Het niveau was dit jaar erg hoog. De keuze was een echt luxeprobleem. De amuse van ROC van Amsterdam Gooi & Vechtstreek stak zowel in presentatie, creativiteit en kleur-, geur- en smaakcombinatie erbovenuit."
"De toevoeging van het pipetje met soja was daarbij erg origineel."
Showcase
De Vogel: "De opleidingen zien deze finale als een showcase voor de opleiding en weten hun studenten tot grote hoogte te brengen. In tien jaar is het niveau duidelijk gegroeid; men ziet dat de studenten veel bewuster met producten en bereidingswijze omgaan. Daarnaast komen er elk jaar meer creatieve en bijzondere amuses voorbij."
Dave van Wagtendonk: "We hebben zoveel tijd gestoken in de voorbereidingen en zijn blijven combineren tot we in onze beleving de beste amuse hadden. Dit is zo’n geweldige beloning voor datgene wat we als team en samen met onze begeleiders hebben geïnvesteerd."
Grote indruk
Ook Jeroen Heesen en Marcel Sligter, begeleiders van het ROC van Amsterdam Gooi & Vechtstreek, konden hun geluk niet op. "We doen nu al een aantal jaar mee en zien het niveau stijgen. De vastberadenheid van de studenten om een topprestatie neer te zetten heeft grote indruk gemaakt."
"Uit eigen initiatief heeft men contact opgenomen met het bekende Indonesische restaurant Spandershoeve uit Hilversum. Dit met het verzoek om ervaring op te mogen doen met de Indonesische keuken om zo te begrijpen hoe de ingrediënten op elkaar afgestemd kunnen worden."
De studenten liepen er een korte stage 'om zo de echte Indonesische sfeer te proeven'.
Wijncombinatie
Ten slotte werd ook een prijs voor de beste wijn-amusecombinatie uitgereikt. Deze ging naar de Gilde Opleidingen uit Venlo. Zij kozen voor de combinatie van 'Buik spekkoek' met een crunch van pinda en kroepoek met een zoetzuur groententaartje en kokosschuim.
Dit gecombineerd met de Viu Manent, Secreto Viognier wijn. Het team uit Venlo bestond uit Whitney van Kan en keukenstudenten René Hilkens en Kelly Hermans. Zij krijgen een voucher voor een geheel verzorgde masterclass Exclusieve Wijnen.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

