Leveranciers

Winnaars Zilveren Mossel en Oester 2010

De Zilveren Mossel is dit jaar gewonnen door De Rooi Pannen in Tilburg. De Zilveren Oester was voor Fabian van Himschoot en Jens Hoogstad.

De twee wedstrijden vonden maandag 1 en dinsdag 2 maart plaats tijdens de zogeheten Fish & Shellfish Food Fair 2010 in het nieuwe gebouw van ROC Zeeland in Middelburg.

Zilveren Mossel
Voor de Zilveren Mossel streden acht keuken- en bedieningsteams van Nederlandse en Belgische horecaopleidingen met elkaar. Ze moesten een driegangenmenu bereiden met vis, schaal- en schelpdieren (met uitzondering van het dessert).

Bij het menu moesten bijpassende wijnen worden uitgezocht door de gastheren/-vrouwen.

Winnende team

Het winnende team bestond uit de koks Deniz Batens en Joep Smetsers, gastheer Elkan Vuuregge en gastvrouw Mara van Lieshout. Naast de Zilveren Mossel (een wisseltrofee) wonnen zij ook de Persprijs en de Styling/Innovatie Award.

Verder kregen ze een diner voor vier personen met overnachting in tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen aangeboden.

Runner-ups
Naast De Rooi Pannen namen Horizon College uit Heerhugowaard, ROC Zeeland uit Middelburg, ROC Westerschelde uit Terneuzen, Cingel College uit Breda, ROC Eindhoven, ROC De Leijgraaf uit Cuijk en ROC Zoomvliet College uit Bergen op Zoom deel aan de Zeeuwse kook- en serveerwedstrijd.

Zilveren Oester

Voor de Zilveren Oester streden acht professionele koks en gastheren/-vrouwen met elkaar. De koks bereidden een viergangenmenu voor acht personen. In het voor-, tussen- en hoofdgerecht moest met vis, schaal- en schelpdieren worden gewerkt.

De gastheer/-vrouw moest het gerecht presenteren met bijpassende wijnen én een show-/presentatietafel maken.

Winnende team

Het winnende team bestond uit kok Fabian van Himschoot en gastheer Jens Hoogstad van restaurant Bottles in Sas van Gent.  Zij versloegen daarmee de teams van de volgende (sterren)restaurants:
* restaurant Hofke van Bazel (Bazel, België);
* restaurant de Librije (Zwolle);
* restaurant Ciel Bleu (Amsterdam);
* restaurant de Lindenhof (Giethoorn);
* restaurant Villa Copera (Tolkamer);
* restaurant Chateau Neercanne (Maastricht);
* restaurant Ron Blaauw (Ouderkerk aan de Amstel).

---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account
.
Nieuwsbrief
Horeca Entree.

Horeca Entree-groep.