Op Landgoed Mari?aerdt in het Gelderse Beesd start vandaag het WK-Vierspannen-Restaurant 2008 met ROC-leerlingen.
Dit meldt EZPress. De competitie die tot en met zondag duurt, vindt plaats tijdens het WK Vierspannen en de jaarlijkse Landgoedfair, waarvoor meer dan honderdduizend bezoekers worden verwacht.
Chefkoks
Tijdens de wedstrijd worden tien tijdelijke restaurants ingericht voor publiek. Zeven ervan worden gerund door ROC-teams uit heel Nederland. Daarbij worden ze begeleid door chefkoks als Sidney Schutte van De Librije in Zwolle, Luc Kusters van het Amstel Hotel in Amsterdam en Jarno Eggers van De Lindehof in Giethoorn. De jury bestaat uit het publiek en de chefkoks; zondag wordt de winnaar bekend gemaakt.
Hoogste niveau
Hans Schutte, Bestuursvoorzitter ROC van Twente: “Het WK is een evenement dat een veeleisend publiek trekt. De catering moet dan ook van het hoogste niveau zijn. Onze ROC's krijgen met deze competitie de gelegenheid om te laten zien dat hun studenten na afronding van hun opleiding mee kunnen draaien in de culinaire top."
Hoogstandjes
Wilbert de Louw is directeur van Double You Culinair, een organisatie voor cateringconcepten en de initiatiefnemer van deze competitie. De Louw: “Voor dit topevenement zijn wij gevraagd culinaire hoogstandjes te verrichten met hapjes, lunchbuffetten en diners, gepresenteerd vanuit diverse internationale keukens. Met de competitie voor ROC Hotelscholen wordt het mogelijk onze hoge standaarden door te voeren naar een ongekend groot aantal van honderdduizend gasten.”

