De twee workshops 'Voedselallergie in de horeca' en 'Koken in de horeca voor mensen met een allergie' staan op de stapel.
In Nederland hebben ruim vijfhonderdduizend mensen last van een voedselallergie. Volgens Allergenen Consultancy is het dan ook niet raar dat er steeds meer gasten zijn die specifieke wensen hebben voor hun maaltijden.
Ook komende Europese wetgeving verplicht horecaondernemers om betrouwbare allergeneninformatie aan gasten te verstrekken.
De workshops
Bij de twee workshops van Allergenen Consultancy komen de meest voorkomende valkuilen rondom het bereiden van (aangepaste) maaltijden aan bod. Zo worden de veertien belangrijkste allergenen besproken, hoe deze tegen te komen én hoe deze te vermijden.
Verder komen onderwerpen aan bod als voedselallergie, grondstof- en ingrediënteninformatie, bereiding, vervanging van ingrediënten, schoonmaken, kruisbesmetting, receptuurbeheer, etikettering en informatievoorziening gasten.
Praktisch
De kosten voor één van de twee workshops bedragen 295 euro voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en 395 euro voor niet-leden. De workshop 'Voedselallergie in de horeca' vindt plaats op dinsdag 9 november; de workshop 'Koken in de horeca voor mensen met een allergie' op dinsdag 23 november.
Beide workshops worden gehouden in Utrecht en in samenwerking met AllergiePlatform.nl.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

