Restaurants in de Achterhoek bereiden zich weer voor op het wildseizoen. Dit jaar met extra's vanwege het jubileum.
Het wildseizoen loopt ieder jaar van half oktober tot en met eind december en trekt duizenden Nederlanders en Belgen naar de Achterhoek. Zo'n dertig (hotel-)restaurants serveren dan een speciaal wildmenu.
Deze menu's worden dan begeleid door een uniform aanbevolen wildwijn: de Chakana Syrah 2009 uit Mendoza, Argentinië.
Jubileum
Het is dit jaar de dertigste keer dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit.
Daarom zijn er dit jaar extra bijzondere arrangementen, een dik kookboek met recepten van Achterhoekse chef-koks en meer aanbiedingen om met de streek en de specialiteiten kennis te maken.
Kookboek
Het speciale kookboek genaamd 'WILD! De beste recepten van restaurants uit de Achterhoek', bevat 208 pagina's met recepten die gasten thuis klaar kunnen maken. Niet alleen in het najaar, maar ook in andere seizoenen.
Ook staat er informatie in over waar het wild vandaan komt, welke soorten wild er zijn, hoe het staat met het wildbeheer en waarom er op wild wordt gejaagd.
Arrangementen
Veel hotels hebben al dan niet in samenwerking met restaurants één- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. De arrangementen variëren van een zesgangendiner met overnachting, ontbijtbuffet en herfstwandeltocht of een dagarrangement waarbij de gast een safaripicknickmand mee krijgt met broodhapjes van onder andere Achterhoeks meel en met wild.
Ook zijn er een culinair verwenarrangement, een tiengangendiner, wijnarrangementen of diner dansants.
Website
Op de bijbehorende website van het wildseizoen in de Achterhoek is te zijner tijd (steeds meer) informatie beschikbaar.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

