Bovenal de restaurantsector vindt het moeilijk goed personeel te vinden, vooral voor in de bediening.
Dat blijkt uit de achtste Horeca Barometer, een Synovate-rapportage voor het bedrijfschap Horeca en Catering. In totaal vindt ruim de helft (54 procent) van de horecaondernemers het moeilijk goed personeel te vinden.
Sectoren
De restaurants hebben het daarmee het moeilijkst (71 procent). Daarna volgen de fastservicesector (59 procent), hotellerie (53 procent) en drankensector (40 procent).
Afdelingen
Als gekeken wordt naar voor welke afdelingen het het moeilijkst is goed personeel te vinden, staat de bediening bovenaan (69 procent). Dit geldt voornamelijk voor ondernemers in de restaurantsector (71 procent) en drankensector (74 procent).
Daarna hebben horecabedrijven het moeilijk om goed personeel te vinden voor de keuken. Dit speelt in bijna zes op de tien bedrijven.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

