Piet-Jan Schalk, ex-horecaondernemer en oud-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gouda, heeft het boek 'Most er nog wat na wezen' geschreven.
In dit boekje gaat Schalk in op hoe personeel zich het beste in de horeca zou moeten gedragen, met ook genoeg voorbeelden van hoe het niet moet. Het bevat de minimaal vereiste kennis over gastvrijheid en dienstbaarheid.
Doelgroepen
Het met humor geschreven 'Most er nog wat na wezen' is geschikt voor werknemers, werkgevers, hospitality- en horecaopleidingen, bezoekers van de horeca (een kijkje achter de schermen) en uitzendbureaus.
Verschillende rollen
Voor het schrijven ervan kroop Schalk de ene keer in de rol van de gast en de andere keer in de rol van de medewerker. Na elke, beschreven gebeurtenis volgt een aantal tips.
Schalk
Schalk was 25 jaar uitbater van eetcafé Vidocq in Gouda. Daarnaast exploiteerde hij Restaurant Brunel in Gouda, het Hedendaags Lunchcafé in Utrecht en horecagroothandel Regros.
Bovendien was hij bestuurlijk actief als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gouda en later van de afdeling Groene Hart. Ten slotte was hij lid van de Horecavereniging Gouda en deelnemer aan het project Veilig Uitgaan.
'Most er nog wat na wezen' is verkrijgbaar via uitgever Boekenplan voor 12,50 euro. ISBN: 978 908 666 07 59.

