Personeel

The Colour Kitchen wint Div GoodPracticePrijs

Loek Beeren van The Colour Kitchen heeft de Div GoodPracticePrijs 2010 ontvangen.

Dit is de diversiteitsprijs voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die divers personeel als een van de pijlers in hun ondernemersplan hebben.

Hoog niveau
Tijdens de uitreiking van deze prijs aan The Colour Kitchen, woensdag 10 november in Den Haag, bleek dat de kennis van zaken over het managen van divers personeel en de toewijding enorm zijn toegenomen. Volgens de jury was het niveau van de top tien aanmerkelijk hoger dan enkele jaren geleden.

De jury ziet dit als verheugend omdat 'diversiteit als succesfactor voor ondernemen naar hun mening meer bekendheid en navolging verdient', ook al is het geen speerpunt meer van de overheid.

Sterk concept
Op basis van de criteria kwam Loek Beeren van The Colour Kitchen als beste uit de bus. De jury: "Het is een sterk concept, gebruikmakend van de kennis en expertise van deelnemers, ondernemingslust en omgeving. Het is initiatiefrijk, out of the box en durft ambitie om te zetten naar een hoog rendement."

"Het gaat in dit geval om een ondernemer die vanaf het allereerste ontwerp voor een bedrijfsplan divers personeel tot één van de belangrijkste pijlers in de onderneming aanmerkte."

The Colour Kitchen
The Colour Kitchen is een bedrijf met een missie en investeert in diversiteit door gasten te laten genieten van de culturele en culinaire schatten uit alle hoeken van de wereld. Deze worden bereid en geserveerd door een mix van mensen met verschillende (culturele) achtergronden.

Begeleiding
Kitchen leidt mensen op die op zoek zijn naar een tweede kans. Door hen intensief te begeleiden kunnen zij uiteindelijk aan de slag als kok of medewerker in de bediening. De leerlingen vormen een wezenlijk onderdeel van de formule van The Colour Kitchen.

Zij inspireren de medewerkers en gasten op culinair en cultureel gebied.

Activiteiten
The Colour Kitchen heeft naast haar restaurant in Amsterdam in september een tweede restaurant geopend in Utrecht en is ook actief op het gebied van partycatering en bedrijfscatering. De opening van het tweede restaurant is een belangrijke stap in de uitrol van een merk dat staat voor de positieve kracht
van diversiteit: 'celebrating diversity!'.

Afbeelding
Op de afbeelding Marilyn Haimé (directeur inburgering en integratie bij het ministerie van BZK/WWI), Loek Beeren en Joske Paumen. Fotograaf: Dominque Nok.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.