Personeel

Cooijmans HorecaVakPunt-Leerling van het Jaar

Herman Cooijmans van het Koning Willem I College in Den Bosch is de allereerste HorecaVakPunt-Leerling van het Jaar.

Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens Horecava 2010. Cooijmans heeft als leerbedrijf restaurant Wollenrich in Sint-Oedenrode.

Eigen restaurant
Cooijmans is erg trots en ziet deze prijs als een eerste opstap naar zijn droom om de titel SVH Meesterkok te behalen. In de toekomst wil hij graag een eigen ambachtelijk restaurant op hoog niveau starten, waar hij als chef-kok samen met leerlingen zal werken met streekproducten.

"Dankzij HorecaVakPunt heb ik de kans gekregen om bij Restaurant Wollerich als leerling te mogen werken."

Beoordelingen
Cooijmans' docenten en leermeester Gerard Wollerich over de kersverse winnaar: "Je hebt geen makkelijke start gehad, maar toch heb je jezelf in een enorm snel tempo weten te ontwikkelen tot waar je nu bent.  Je schrijft je in voor naschoolse activiteiten en bent actief aanwezig tijdens de lessen."

"Je was zeer gedreven in de keuze van je huidige leerbedrijf Restaurant Wollerich. De stap was groot, desondanks sta je je mannetje. Je pikt alles snel op en kan kritiek omzetten in motivatie. Enthousiaste woorden van jouw kritische leermeester zijn veel waard."

Bekendmaking

De bekendmaking van de allereerste HorecaVakPunt-Leerling van het jaar werd gedaan door (de nog te inaugureren) SVH Meesterkok Marcel de Leeuw van restaurant De Kersentuin in Amsterdam.

De Leeuw: "Ik ben zelf nog vrij jong, sta pas aan het begin van mijn carrière, maar als er één ding belangrijk is voor deze jongeren is dat ze goed begeleid worden. Je moet ze niet afmatten. We hebben ze hard nodig want ze zijn onze toekomst."

Wat dat betreft creëert hóe je de jongeren begeleidt een sneeuwbaleffect voor de toekomst, aldus de chef-kok.

Genomineerden

Elke school die is aangesloten bij HorecaVakPunt kon twee leerlingen nomineren voor de verkiezing. De andere genomineerden waren: Ivanka Seuntiëns, Djovi Saelmans, Idalina Araujo Baptista, Tom van der Laak, Lisa Holvast en Rik Thesing.

Alle jongeren kregen naast een bos bloemen het boek 'Reis naar de Sterren' van chef-kok Paul van de Bunt.

HorecaVakPunt
In HorecaVakPunt werken horecascholen en leerbedrijven samen aan goed opgeleide vakmensen voor de toekomst. Een samenwerkingsverband met als doel versterking van het praktijkleren in de horeca.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.