Personeel

Gouden en zilveren medailles voor Nederland

Bij de Culinary World Cup heeft het Koksgilde Nationaal Jeugdteam goud gewonnen én werd het overallwinnaar.

Tevens won het Koksgilde Nationaal Team tweemaal een zilveren medaille en het Koksgilde regionaal team Amsterdam een zilveren medaille. De Culinary World Cup vond plaats van zondag 21 tot en met woensdag 24 november in Luxemburg.

Koks uit 26 landen streden daar tegen elkaar in diverse wedstrijden. De wedstrijden aldaar vinden plaats onder leiding van de World Association of Chefs Societies (WACS) waaraan wereldwijd miljoenen koks verbonden zijn. Het Koksgilde is als koksclub in Nederland verbonden aan de WACS.

Opvallend

Het Koksgilde Nationaal Jeugdteam (afbeelding) nam voor het eerst in jaren weer deel. Wynand Vogel, chef de mission van de nationale teams en internationaal jurylid van de WACS: "Het niveau van de internationale wedstrijden wordt steeds hoger. Steeds meer landen investeren in een eigen team en sponsoren dat ook."

"Er zijn zelfs teams die het hele jaar door continu trainen en vrijgesteld zijn van werk. Des te meer is het opvallend dat de Nederlandse teams zo goed scoren, met relatief kleine budgetten en beperkte training. Het geeft aan hoe we culinair bezig zijn in Nederland."

Chef d'équipes
"Het komt natuurlijk ook door de chef d'équipes, die erg veel tijd en creativiteit stoppen in de prestaties van de teams. De zeer ervaren wedstrijdkok Bert van Manen, die wereldwijd aan vele wedstrijden heeft meegedaan, heeft het jeugdteam tot een geweldige prestatie aangezet met als subliem resultaat een gouden plak voor het prachtige koude buffet. Dat is echt een topprestatie."

Zilver

Waldrik Kremer, die nog maar net een jaar chef d'équipe is van het chefkoksteam, haalde met zijn team zowel zilver voor de warme keuken – honderdtien couverts – als het koude buffet.

"De concurrentie voor dit soort teams is moordend. Ook het regionaal team Amsterdam haalde een zilveren plak voor zijn koud buffet. Al met al een geweldig totaalresultaat, waar als Nederland trots op mogen zijn."

Het jeugdteam
Het Koksgilde Nationaal Jeudteam bestaat uit:
* Chef de mission Wynand Vogel, Wynand Culinair, Blokker.
* Chef d’equipe Bert van Manen, werkzaam bij Steigenberger Kurhaus Hotel te Scheveningen.

Teamleden:

* Simon Groeneveld, werkzaam bij Herberg de waard van Ternaard te Ternaard.
* Tjitze van der Dam, werkzaam bij Rest.de Jufferen Lunsingh te Westerveld.
* Roy Eijkelkamp, werkzaam bij Rest. De Bokkedoorns te Overveen.
* Robin Hoedjes, werkzaam bij Crème de la Crème te Zoeterwoude.
* Ronald Bellaart, werkzaam bij Librije’s Zusje te Zwolle.
* Geoffrey van Mellick, werkzaam bij Rest.Apicius te Bakkem.

Het chefsteam
Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit:
* Chef de mission Wynand Vogel.
* Wynand Culinair, Blokker.
* Chef d’Equipe Waldrik Kremer.
* Chef W&G groep Hollands Wildhuis, Best.

Teamleden:

* Ron Merks, chef de cuisine Sodexo, Zeist.
* Henri Brouwers, patron/cuisinier Restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek.
* Wim Klerks, chef de cuisine Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek.
* Guido Panjer, docent R.O.C Friesland College, Leeuwarden.
* Jurgens Koens, chef patissier Maison van den Boer, Veghel.
* Tom van Woerkum, chef patissier Sofitel Cogagne, Eindhoven.
* Lars van Galen, chef de cuisine Landhuishotel en Restaurant De Bloemenbeek, De Lutte.
* Alfred van Dijk, chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.