Kok Raymond Plat en gastvrouw Kimberly Thorne vertegenwoordigen de Nederlandse horeca bij World Skills.
Deze wereldkampioenschappen vinden plaats van dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 oktober in Londen. De 21-jarige Raymond Plat uit Steenwijkerwold (rechts op de afbeelding) vertegenwoordigt Nederland in de categorie koken.
Plat werkt momenteel bij sterzaak De Lindenhof in Giethoorn en start per september bij La Rive in het Amstelhotel te Amsterdam.
Edu'Actief
Edu'Actief is sponsor van de jonge kok. De link tussen Plat en Edu'Actief is de opleiding die Plat volgde aan het Deltion College in Zwolle. Deze school is één van de eerste scholen die is gestart met de lesmethode Tendens Horeca, uitgegeven door Edu'Actief.
Hoger niveau
Woordvoerder Ricardo Eshuis: "Tendens wil een bijdrage leveren aan het verhogen van het niveau van kennis en vaardigheden in het middelbaar beroepsonderwijs. Beter dan deelnemen aan World Skills kan bijna niet."
"Raymond behoort tot de eerste lichting leerlingen die is opgeleid met Tendens en die met een niveau 3-diploma is uitgestroomd. Raymond is als het ware het levende bewijs dat goed onderwijs op school, samen met talent en een goede methode, het niveau van onze horecabranche kan verhogen."
Kimberly Thorne
De 21-jarige Kimberly Thorne vertegenwoordigt Nederland bij het onderdeel restaurantservice. Zij werkt bij Hotel Okura Amsterdam in het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu en deed daarvoor ervaring op bij restaurant Ivy in Rotterdam.
Verder volgt ze de opleiding horecaondernemer/manager niveau IV aan het ROC Twente. Ze wordt onder andere gesponsord door AF&BM.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

