Personeel

Lichter horecawerk is langer doorwerken

Bovenal horecawerknemers veranderen hun mening van niet willen of kunnen werken tot hun 65e als het werk lichter zou worden gemaakt.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bereidheid
In 2008 was 40,3 procent van de horecawerknemers bereid tot zijn 65e te werken. Dat is wat meer dan het gemiddelde van ongeveer 35 procent.

De horeca is echter ook de beroepsgroep die het meest sceptisch is over of het wel kán: slechts 25,4 procent denkt het tot zijn 65e vol te houden. Er is geen andere beroepsgroep met zo'n laag percentage en het is ook ver onder het gemiddelde.

Lichter werk

Als het werk lichter zou worden gemaakt, gooien juist de horecawerknemers hun mening om. In 2008 vond gemiddeld 51 procent van alle horecawerknemers dat lichter werk zou bijdragen aan langer doorwerken.

De branche is daarmee koploper van de beroepsgroep die langer zou willen blijven werken als het werk lichter zou zijn. Ze wordt opgevolgd door de branches bouwnijverheid (50,1 procent) en gezondheids- en welzijnszorg (50,1 procent).


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.