De Koks! Innovatie Trofee kan dit jaar voor het eerst op vijf manieren gewonnen worden. De uiterste inschrijfdatum ligt op maandag 10 mei.
De uitreiking van de Koks! Innovatie Trofee is dit jaar voor de derde maal en staat deze keer in het teken van duurzaamheid en zuinigheid. Zoals altijd kan de trofee gewonnen worden in de categorieën food & beverage, apparatuur en concept & management. Tevens wordt weer een totaalwinnaar gekozen.
Duurzaamheid
Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de Koks! Duurzaamheids Trofee uitgereikt. Hiermee spelen de organisatoren in op het toegenomen belang dat overheden, bedrijven en consumenten toekennen aan milieu en sociale aspecten.
Voorwaarden
Al de inzendingen dienen aan een aantal eisen te voldoen. Ze moeten vernieuwend zijn en waarde hebben voor de praktijk. Ook slimme toepassingen uit andere branches zijn welkom.
Een deelnemer moet met zijn inzending duidelijk maken waarom het product of het concept zo waardevol of duurzaam is of kan gaan worden. De jury wil antwoord krijgen op de volgende vragen. Wat is precies ingezonden? In welke categorie? Wat is er vernieuwend dan wel bijzonder aan? Wat is het praktische nut? Indien van toepassing: hoe duurzaam is het? Meedoen.
Nominaties
In tegenstelling tot voorgaande edities zullen er per categorie drie inzendingen worden genomineerd. Deze krijgen extra aandacht in de media. Via Kokskwartet.nl kunnen belangstellenden daarnaast - vanaf medio juni - punten geven voor de verschillende innovaties en inzendingen voor de Duurzaamheids Trofee.
Alle inzendingen worden bovendien gepubliceerd in het juninummer van Koks!. Een overzicht van de genomineerden wordt gepubliceerd in augustus. De finale van de Koks! Innovatie Trofee vindt plaats medio september tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn.
Organisatie
De organisatie van de beide trofeeën ligt evenals vorig jaar in handen van het Kokskwartet en de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management. Ook wordt de wedstrijd mede mogelijk gemaakt door Deli XL.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

