Op de aankomende Horecava vinden weer de nationale kampioenschappen Horeca plaats.
De Horecava vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari in de Amsterdam RAI. Het NK Horeca is een initiatief van het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde.
Inschrijven kan via de sites Koksgilde.nl en Gastvrijheidsgilde.nl.
Koks
Voor de koks zijn er drie categorieën.
1. Maandag 10 januari: nationaal kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2011 – voor chef-koks. Opdracht: à la minute bereiden van een amuse en een viergangenmenu voor vier personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.
2. Dinsdag 11 januari: nationaal kampioenschap Leermeester - Leerling. Opdracht: leermeester en leerling koken samen een feestelijk menu voor vier personen, voor een deel gebaseerd op enkele CHEF-producten van Nestlé Professional.
3. Woensdag 12 januari: nationaal kampioenschap Jonge Koks (tot en met 25 jaar). Opdracht: à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor vier personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.
Gastheerschap
Voor gastheerschap zijn er vier categorieën.
1. Maandag 10 januari: uitreiking van de Gouden Gastvrijheid Award voor het meest gastvrije horecabedrijf van Nederland. Mag elk type horecabedrijf zijn.
2. Dinsdag 11 januari: nationaal kampioenschap Kasteleins. Wedstrijd om de meest gastvrije kastelein van Nederland. Deelnemer moet kastelein zijn (eigenaar/bedrijfsleider van het café).
3. Woensdag 12 januari: nationaal kampioenschap Receptionisten. Wedstrijd om de meest gastvrije receptionist van Nederland. Deelnemer moet werknemer zijn.
4. Donderdag 13 januari: nationaal kampioenschap Gastheren/-gastvrouwen. Wedstrijd om de meest gastvrije gastheer/-gastvrouw van Nederland. Deelnemer moet werknemer zijn.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

