Personeel

Opleiding praktisch toepasbare wijnkennis

De nieuwe Wine Business School focust op praktisch toepasbare wijnkennis en is daarmee naar eigen zeggen uniek.

"Met de oprichting van de Wine Business School vullen we een gat in de markt", zeggen initiatiefnemers Corria Houthuizen en Jan Rutten. "De consumptie van wijn in Nederland neemt al jaren gestaag toe en daarmee ook de roep om kennis van het product en de categorie."

Manco
"De dagelijkse vragen van de consument over wijn komen onder andere terecht bij winkelpersoneel of de bediening in de horeca. Van diegene wordt op dat moment verwacht dat hij of zij de juiste antwoorden heeft, maar het ontbreekt in veel gevallen aan toegepaste kennis."

"Dit manco weerhoudt de medewerker om dieper op de vraag in te gaan, je loopt mogelijk omzet mis en doet tevens de klant/gast tekort. Dit spectrum is precies waar de Wine Business School op inspeelt."

Restaurant

Houthuizen: "Bestaande wijnopleidingen gaan vooral in op productkenmerken en herkomstgebieden van wijn, maar dat is niet per definitie het meest relevant. De benodigde kennis van een medewerker in een supermarkt of een restaurant is veel eerder welke wijn bij de maaltijd past en hoe je de klant/gast kunt helpen bij het maken van de juiste keuze."

"De essentie is dat toegepaste kennis van wijn afhankelijk is van je functie, werkzaamheden of werkomgeving. Dat is voor iedereen anders dus dat vind je niet terug in een traditionele wijnopleiding."

"Vanaf vandaag is dat verleden tijd en kun je een wijnopleiding volgen die je op het lijf geschreven en aansluit bij je dagelijkse werk. Dat is een doorbraak in wijnvakopleidingen."

Leerstoel

De trainingen en cursussen worden gegeven door docenten en ervaringsdeskundigen op elk vakgebied, voor enkele specialistische vakgebieden wordt een leerstoel opgericht.

Het programma richt zich onder andere op de vakgebieden marketing, verkoop, inkoop, logistiek en distributie.

Doelgroep

Het aanbod van de Wine Business School is onder andere gericht op alle spelers in de wijnhandel, zoals importeurs, groothandel, supermarkten, slijterijen en (wijn)speciaalzaken.

Daarnaast zijn medewerkers en zelfstandige professionals die actief zijn in de horeca-, catering- en gastvrijheidsector een belangrijke groep om gericht kennis en vaardigheden bij te brengen.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.