Zowel jonge chefs als hobbykoks kunnen zich weer aanmelden voor de kookwedstrijd van ProefMei. Dit jaar is er extra aandacht voor gezonde en duurzame producten uit de Brabantse Wal en Delta.
Daarnaast zijn de voorrondes dit jaar ook buiten Bergen op Zoom, namelijk in Antwerpen en Middelburg. De jonge chefs mogen maximaal 27 jaar oud zijn, de hobbykoks mogen niet professioneel met koken bezig zijn.
4 a's
Alle wedstrijddeelnemers moeten in ieder geval een hoofd- en een nagerecht voor 6 personen presenteren. De enige voorwaarden zijn dat koks 2 van de 3 a's (ansjovis, asperges, aardbeien uit de Brabantse Wal) in hun gerechten moeten verwerken óf de vierde a: het Thoolse aardappeltje.
Aanmelden voor 1 van de 2 kookwedstrijden kan hier.
ProefMei
De kookwedstrijd is een initiatief van het culinaire festival ProefMei en Fissler. ProefMei is van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni in Bergen op Zoom. Dan presenteren diverse restaurants het ProefMeiNu. Tijdens het nuttigen van zo'n menu kunnen bezoekers ook proeven van nog een a: die van art. Kunstenaars exposeren namelijk hun werken. Deze zijn geinspireerd door de drie a's en de Brabantse Wal.

