Personeel

'Robots veroveren keukens horeca'

Er worden steeds meer robots uitgevonden die het werk van koks kunnen overnemen. Het grootste nadeel: ze kunnen niet proeven.

Dat schrijft Z24 naar aanleiding van een artikel in The New York Times. Zo is onlangs de Snackbot gebouwd. Deze voorziet gasten van een snack, kan vragen stellen en begrijpt antwoorden.

Desgevraagd brengt hij mensen naar de snacks toe.

Communiceren

De snacks spelen een belangrijke rol, maar zijn niet het hoofddoel van het project. Dat is om robots beter te laten communiceren met mensen. Opvallend veel robots die worden ontwikkeld om beter met en voor mensen te werken, worden namelijk ontworpen als robotkok omdat voedsel iets is dat veel mensen aanspreekt.

Eten is een handige manier om mensen te tonen waartoe robots in staat zijn.

Meer robots
Een Chinees bedrijf presenteerde in 2006 al de AIC-AI Cooking Robot, volgens de Chinezen de eerste kookrobot ter wereld. Twee jaar later zag een omeletbakkende robot in Zwitserland het levenslicht. In de zomer van 2009 opende een Chinees restaurant met robots als chef en souschef.

Het culinaire aspect waar al deze robots een tekort aan hebben, is echter niet onbelangrijk: voedsel kunnen proeven.

Bron: Z24.

--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account
.
Nieuwsbrief
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.