Restaurants die denken de beste combinatie te kunnen maken van wijn en citrus, kunnen zich weer aanmelden voor de Roussillon Dessert Trophy.
Het gaat dit jaar om de beste combinatie van een Vin Doux Naturel uit Roussillon en een citrus-dessert. Chefs en sommeliers die denken dit het beste te kunnen doen, kunnen zich tot vrijdag 11 juni aanmelden.
Uit alle inzendingen kiest een vakjury dan de vier beste teams die naar de Nederlandse finale zullen gaan, op vrijdag 10 september in Rotterdam.
Beoordeling
Voor de beoordeling kijkt de jury in eerste instantie naar de combinatie en argumentatie van het citrusdessert en de bijbehorende wijnkeuze. Daarnaast tellen de presentatie, originaliteit, de kwaliteit van de producten en natuurlijk de smaak mee.
Hoofdprijs
De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis naar de Roussillon, waarbij de chef een stage naar keuze mag volgen op de 'Ecole Internationale de Patisserie' van wereldkampioen Patisserie Olivier Bajard.
De sommelier maakt een tour langs verschillende wijnhuizen om de mooiste wijnen uit de regio te proeven.
Internationaal
Het winnende team doet tevens mee aan de internationale finale op 24 januari 2011 in Frankrijk. Daar neemt Nederland het dan op tegen teams uit Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Engeland.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

