Personeel

Uniform stagehandboek voor horecaonderwijs

Vijftien ROC’s gaan in het nieuwe schooljaar experimenteren met een uniform stagehandboek voor horecaopleidingen.

Daarmee willen ze realiseren dat het horecabedrijfsleven voortaan nog maar met één werkboek werkt. Dit schrijft Kenwerk.

Verwarrend
De afgelopen jaren kreeg het horecabedrijfsleven te maken met studenten van diverse ROC’s die tijdens hun stage allemaal hun eigen werkboeken meebrachten. Voor leermeesters is dit verwarrend en tijdrovend, aldus Kenwerk.

Doel is dat uiteindelijk alle ROC’s die horecaonderwijs aanbieden in 2011 werken met een uniform stagehandboek. Het boek moet een mooi voorbeeld zijn van de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs.

Opleidingen
Inmiddels hebben werkgroepen al uniforme stagewerkboeken ontwikkeld voor de opleidingen Kok (niveau 2), Medewerker Bediening (niveau2) en Ondernemer/Manager Horeca (niveau 4). ROC’s en leerbedrijven die een actieve rol in de werkgroepen hebben en een training hebben gevolgd, testen de stagewerkboeken in een pilot.

De pilot moet informatie opleveren die kan worden gebruikt voor het bijstellen van de stagewerkboeken.

Financiering
Het project wordt gefinancierd door de Werkgroep Directeuren Horecaopleidingen (WDH) die namens alle hotelscholen ook opdrachtgever is van het project. In de projectorganisatie participeren, naast docenten van ROC’s, ook Kenwerk en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

De werkboeken worden voor het beheer ondergebracht bij de Stichting Horeca Examens (SHE). Die draagt zorg voor externe legitimering door de onderwijsinspectie en houdt de werkboeken actueel.

Bron: Kenwerk.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.