IJssalon van der Poel uit Enschede is gisteren tijdens de IJsvak 2010 in de Amsterdam RAI verkozen tot IJssalon van het Jaar 2010.
De benoeming van Van der Poel is een gecombineerde uitslag van de vakwedstrijden Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie, waar de ijssalon beide eerste van werd door respectievelijk de kunsten van werknemers Peter ter Laak en Bert van Wanningen.
Gouden IJsspatel
Tweede bij de Gouden IJspatel werd Anna Firman van Het Roombolleke uit Meeuwen; derde werd Maria Keizer van Casa del Gelato uit Assen. Opdracht was het bereiden van sorbetaardbeienijs naar eigen receptuur.
Het ijs werd door een vakjury beoordeeld op smaak, kleur, geur en structuur.
Gouden IJscreatie
Bij de wedstrijd Gouden IJscreatie werd Joris Stappers van IJssalon Clevers uit Overloon tweede en Jolanda Relouw van IJssalon Clevers uit Grubbenvorst derde. Hier was de opdracht om in zes minuten vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval sorbetaardbeienijs te zijn.
Een pluim
Voor Jacques Vos (wedstrijdvoorzitter en manager van het IJscentrum) en Arco Kruik (juryvoorzitter en meesterijsbereider) stonden de twee wedstrijden vooral in het teken van passie voor het ambacht ijsprofessionals. "Geweldig om te zien wat deze mensen kunnen met hun ambachtelijke ijs, deze mensen verdienen met recht een pluim."
IJsvak
De IJsvak wordt jaarlijks ter voorbereiding op het nieuwe ijsseizoen georganiseerd door het IJscentrum Wageningen en de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland. Dit jaar voor de zestiende keer.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

