De markt voor koks zonder vast dienstverband trekt enorm aan. De vraag om flexibele chefs is zelfs weer terug op het niveau van 2008.
Dat constateert detacheringbureau Cuisine Détachée. Zowel partycateraars als contractcateraars melden zich vanaf begin juni in grote getale bij een bureau als Cuisine Détachée.
Door dit snel aantrekken van de markt is Cuisine Détachée vooral bezig met het aantrekken van nieuwe flexibele koks en chefs om de vele aanvragen te kunnen beantwoorden.
Winterslaap
Sinds enkele weken zijn de hoeveelheid in te zetten uren vergelijkbaar of zelfs beter dan die van voor de crisis. Bij Cuisine Détachée is men totaal verrast door deze ontwikkeling.
"Het is alsof iedereen uit de winterslaap ontwaakt", aldus Marc Duijzer van Cuisine Détachée. "Wij moeten nu ontzettend snel schakelen. We verwachten overigens dat deze ontwikkeling wel van langere duur is, ook de vooruitzichten voor september zijn bijzonder goed."
Zzp'ers
Veel koks zonder vast dienstverband zetten zich in als zzp'er; ook zij merken het aantrekken van de markt, zegt Duijzer. Toch zijn opdrachtgevers uit de catering en evenementenwereld een stuk voorzichtiger geworden om bij drukte zo maar iemand in te huren.
Het contracteren van zelfstandige chefs die hun papieren niet op orde hebben kan immers zorgen voor fikse naheffingen. Risico’s worden daarom steeds meer bewust uitgesloten, constateert Cuisine Détachée.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

