Regelgeving

Europees keurmerk voor apparatuur koks

Kiwa ontwikkelt een Europees keurmerk voor apparatuur die gebruikt wordt bij de bereiding van eten en drinken.

Er bestaat binnen Europa op dit moment geen keurmerk voor elektrische apparatuur. De wetgeving op het gebied van hygiëne beperkt zich tot voedselveiligheid in het algemeen.

Het heeft betrekking op kwesties als het gebruik van materialen met potentieel schadelijke bestandsdelen of het gebruik van chip-resistente verf.

Normen

Leendert van der Marel, commercieel manager van Kiwa Energy using Products: "Er bestaan een aantal normen op dit gebied, maar die zijn niet wettelijk verplicht. Bovendien zijn deze normen van toepassing op professionele gaskeukens en niet op elektrische apparatuur."

"Voor het keurmerk gaan wij onder andere kijken naar het gemak waarmee een product kan worden schoongemaakt, de aanwezigheid van roosters waar voedselresten achter kunnen blijven hangen en naar hoekjes en gaten waar bacteriën zich eenvoudig kunnen nestelen."

Grote keukens
Kiwa concentreert zich in eerste instantie op de markt van koffieapparaten, grote keukens en industriële vaatwasmachines. Het bedrijf kent deze markten goed omdat ze al producten en diensten levert op het gebied van veiligheid en efficiëntie van elektrische, gas- en watergerelateerde apparatuur.

Hygiëne is hier volgens haar een logische toevoeging op. Kiwa is een pilotproject gestart met Bravilor, een fabrikant van professionele koffieapparaten en leverancier aan ketens als AC.
 
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.