Regelgeving

Fastserviceketen Quick versterkt kwaliteit

Fastserviceketen Quick gaat de kwaliteitscontroles van haar restaurants verder versterken.

Dat schrijft Metro Time. Eind januari kwam een jonge Fransman om het leven na het eten van een besmette hamburger in een Quick-restaurant in Avignon. Na het incident, dat heel wat weerklank kreeg in Frankrijk, kondigde ook de Belgische directie aan dat ze ging onderzoeken of er extra maatregelen moeten worden genomen.

Uitbreiding
Het bedrijf breidt nu de controles in België en Luxemburg op twee punten uit. Zo gaat Quick het systeem van puntenwaardering voor haar restaurants verbeteren, met meer aandacht voor hygiëne en veiligheid.

Een nieuwe opleiding van het personeel, dat ook door een onafhankelijk lab wordt gecertificeerd, zal opgevolgd worden door individuele evaluatie.

Smiley
Verder meldt de hamburgerketen dat het momenteel bezig is om voor alle vestigingen een Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) te behalen. Zestig van de 84 Belgische Quicks hebben dat label al.

Controles
De controles die Quick reeds uitvoerde zijn: elke dag en in elk restaurant vinden er bij Quick in België en Luxemburg voor de opening 162 kwaliteitscontroles op de ingrediënten en de apparatuur plaats.

Daarnaast worden elke maand een rits controles uitgevoerd: zo zijn er bijvoorbeeld in alle restaurants 496 kwaliteitscontroles op de hamburgers en 197 op de patat. Ook worden elk jaar gemiddeld drieduizend analyses uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium.

Bron: Metro Time.
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.