Negentig procent van de horecaondernemers vindt dat kasverschil uit de fooienpot betaald mag worden. Dit is echter illegaal.
Of kasverschil uit de fooienpot betaald mag worden, was een discussie tussen Schnitzel en Ossenhaas in Horeca Entree 10 van 2010. Op de daarbij behorende poll op de website van Horeca Entree is uiteindelijk 1.964 keer gestemd.
Negentig procent vindt dat het mag, tien procent vindt dat het nooit mag.
Bizar
Bizar, noemt Milen van Boldrik, sectorvoorzitter bij werknemersorganisatie FNV Horeca, het op Twitter. "Fooi is van de werknemer; wettelijk gezien mag je het geeneens afnemen."
"Ik vind het jammer dat er klaarblijkelijk dit standpunt heerst." Op de website van FNV Horeca valt meer te lezen over wat te (mogen) doen met fooi.
Koffie
De volgende Schnitzel & Ossenhaas gaat over het gebruik van duurzame koffie in de horeca. De discussie staat in Horeca Entree 11, de verschijningsdatum is dinsdag 9 november.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

