De horeca zit overduidelijk niet te wachten op hygiënestickers. Dat blijkt uit de HE-poll waarop 1.841 keer is gestemd.
Horeca Entree (HE) legde de afgelopen weken haar bezoekers de vraag voor of restaurants een sticker zouden moeten krijgen waarop vermeld staat hoe hygiënisch ze zijn.
Dat gebeurt al in New York én er wordt voor gepleit door de Consumentenbond én Foodwatch. Door de sticker kunnen gasten een meer overwogen keuze maken voor een restaurant. Daarnaast stimuleert het de horecagelegenheden om hygiënischer te werken.
Uitslag
'Nee', zeggen 1.764 bezoekers (96 procent) van de website van HE. "We hebben de HACCP immers al." Veel minder stemmen zijn er voor de optie 'Ja, dat is extra service naar de gasten (drie procent, 49 mensen).
'Ja, laat ze maar komen' zegt één procent (twintig mensen). En acht mensen denken 'Nee, dat zorgt voor extra romslomp'.
De poll
Deze HE-poll ging over een zelfgekozen onderwerp. Vanaf donderdag 9 september is een poll online die hoort bij de nieuwe HE-rubriek Schnitzel & Ossenhaas. Lees hierover morgen meer op de website of in HE zelf die dan op de deurmat valt.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

