Regelgeving

Meer zelfcontrole Heerhugowaard

Ook gemeente Heerhugowaard wil horecaondernemers nu de gelegenheid bieden zichzelf te controleren.

De gemeente Oss maakte als eerste gebruik van het Handboek Zelfcontrole Horeca. Deze handleiding is nu aangepast voor Heerhugowaard. Door het handboek kan de horecaondernemer meer grip krijgen op de naleving van de wet- en regelgeving.

Meer inzicht
"Het geeft een helder inzicht in de vele regels die er voor de horeca gelden", aldus de gemeente. "Door zelfcontrole krijgt de ondernemer meer inzicht en uitvoering kan wanneer het hem of haar het beste uitkomt. Zonder tussenkomst van de gemeente biedt het project bovendien de mogelijkheid om eventuele tekortkomingen te verhelpen."

Steekproeven
Doet een horecaondernemer mee, dan betekent dit dat hij in principe niet meer zal worden gecontroleerd - tien tot vijftien procent zal in een streekproef worden bezocht om te bezien of de zelfcontrole goed is verlopen en de correcte maatregelen zijn getroffen.

Kiest men ervoor om niet mee te doen, dan zal deze ondernemer gewoon worden gecontroleerd zoals hij gewend is.

Bron: WebRegio.nl.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.