Regelgeving

'Stop brandveiligheidscontroles restaurants'

Het mes moet in de brandweer, vindt een onderzoekscommissie. Eén van de adviezen is op te houden met brandveiligheidscontroles in restaurants.

Dat meldt de NOS vandaag. De Raad van Regionaal Commandanten becijferde dat er jaarlijks 85 miljoen euro van het brandweerbudget af kan. Op dit moment kosten de brandweerkorpsen per jaar een miljard euro.

Dat is bijna twee keer zoveel als in het jaar 2000.

Restaurants

Uit het onderzoek is een aantal adviezen naar voren gekomen. Eén daarvan is ophouden met brandveiligheidscontroles in bedrijfsgebouwen en restaurants. Op dit moment blijkt bij de meeste controles dat er altijd iets niet in orde is, vooral omdat gebruikers van een pand veranderingen doorvoeren na het verlenen van de vergunning.

Zo blokkeren ze bijvoorbeeld een nooduitgang. De commissie redeneert dat de brandweer er daarom per definitie van kan uitgaan dat een pand onveilig is en dat daar rekening mee gehouden moet worden bij het blussen/optreden. De verwachte besparing hiervan is 33 miljoen.

Adviezen
Andere adviezen zijn: niet langer meer altijd met een brandweerwagen met standaard zes man uitrukken, minder meldkamers en geen brand meer blussen met drinkwater.

Bron/lees meer: NOS.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.