pizza project
Branchenieuws

Pizza Project scoort met thuisboxen

Bas Scheffer en Idske Dries waren sinds 2019 met hun Pizza Project-foodtruck te vinden op allerlei evenementen en hadden plannen om samen te werken met horecaondernemers. De coronacrisis gooide roet in het eten, maar met hun do it yourself box Pizza Project @ Home bedachten ze een alternatief. Wat is hun verhaal?

pizza projectPizza Project: lokale ingrediënten

Scheffer: "Ons Pizza Project begon toen wij een pizzaoven in onze tuin installeerden. Waren het eerst alleen vrienden en familie die onze pizza’s wilden proeven, al snel klopten ook de buren aan om onze Napolitaanse-stijl pizza’s te proeven. We hebben ongeveer een jaar gedaan over het perfectioneren van ons deeg, om zo uit te komen op ons huidige recept; een luchtig deeg dat meer dan 48 uur rijst. Alle ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Zo wordt onze mozzarella in Amsterdam gekocht en gemaakt van Nederlandse koemelk."

Pizza Project @ Home

Dries: "Na veel positieve reacties hebben wij ervoor gekozen om een foodtruck te bouwen, die vorig jaar 1 maart geleverd werd. Klaar voor een eerste seizoen waarbij al vele samenwerkingen en feesten op de planning stonden hebben wij de foodtruck tot nu toe door corona maar weinig uit de stalling hoeven halen. Al snel begonnen we te denken hoe we iedereen thuis ook konden verrassen met Napolitaanse pizza, waarna Pizza Project @ Home geboren werd. Ready-to-go ingrediënten om thuis, in een koekenpan, een Napolitaanse pizza te maken. In combinatie met eventueel live begeleiding en pizza-pub-quiz bleek dit een schot in de roos. Veel bedrijven hebben inmiddels al met ons als teambuilding pizza gebakken."

Pizza op het horecaterras

Scheffer: "Zolang de horeca gesloten is verwachten we dat de vraag naar de boxen voor de thuismarkt blijft. Daarna hopen wij snel weer de samenwerking op te zoeken met horeca en evenementen. Mochten er net zoals in de zomer van 2020 weer grote terrassen mogelijk zijn staan wij klaar om als extra pizza-optie beschikbaar te zijn, maar natuurlijk kijken we ook uit naar grotere evenementen. Wij hebben in ieder geval nog meer tijd gehad om onze organisatie te perfectioneren en breiden zo snel mogelijk uit naar meerdere Pizza-trucks om zo de Napolitaanse pizza naar elk evenement te krijgen."