“Ondanks deze lastige tijd kun je met kaviaar een daverend einde maken aan het jaar.” Kaviaarondernemer Ashkan Mossafaian, opent drie pop-up kaviaar stores in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam om aan de behoefte van consumenten te voldoen.
Luxe tijdens de feestdagen
Kaviaar zorgt voor extra luxe tijdens de feestdagen en juist nu willen mensen thuis iets bijzonders doen”, verklaart de eigenaar van House of Caviar & Fine Food zijn ondernemersidee. “Kaviaar geeft luxegevoel en is een leuk ritueel”
Het kaviaar-ritueel
Open het blikje kaviaar. Schep met een benen lepeltje (een metalen lepeltjes haalt de smaak weg) de kaviaar eruit en leg dit op de muis van je hand. Wacht tien seconden en slurp het dan op. Drink er een rijpe champagne bij of ijskoude wodka, een perfecte combinatie. Tip van Mossafaian om te drinken bij de kaviaar is de Ruinart, afkomstig van het oudste champagnehuis van Frankrijk.
Pop-up Rotterdam
Vandaag, woensdag 16 december, is de pop-upstore in Rotterdam feestelijk geopend door Mario Ridder, chef van sterrenrestaurant Djoelia in het Hiltonhotel. Mario Ridder. “De tijd waarin we blonde Beluga aten is voorbij, maar de kaviaar die nu wordt geproduceerd, is van zeer goede kwaliteit, gezond en betaalbaar. Kaviaar is een uitstekende smaakbegeleider bij vis, schaal en schelpdieren, aardappelen en blini’s. Een blikje kaviaar is er vanaf 25 euro.
Pop-up Den Haag, Amsterdam
Op de plek waar Winston Churchill en prins Bernard ooit hun sigaren rookten, heeft Mossafaian in de voormalige sigarenwinkel De Graaff in de Heulstraat 27 ook een pop-upstore geopend. Mossafaian: “Dit is bijna heilige grond door alle coryfeeën die hier zijn geweest.”
Eind deze week volgt een pop-up op de Dam in Amsterdam in een winkel van Won Yip. De flagshipstore in het Hiltonhotel Amsterdam is ook open.
House of Caviar
House of Caviar & Fine Food levert sinds 1999 aan gerenommeerde toprestaurants en groothandels. House of Caviar & Fine Food produceert, importeert en distribueert kaviaar en het topsegment van delicatessen en fine food. Een assortiment dat zich steeds verder uitbreidt, maar waarin de exclusiviteit en absolute topkwaliteit van het luxe segment altijd gewaarborgd blijft.
Streng selectieproces
House of Caviar & Fine Food werkt alleen met gerenommeerde Caviar Farms die voldoen aan een streng selectieproces. Deze farms moeten voldoen aan de kritische voorwaarden die House of Caviar & Fine Food stelt, zoals het gebruikmaken van een openwater systeem waarin de steuren vrij kunnen zwemen in stromende wateren afkomstig van een rivier, meer of open zee.
Op de hoogte blijven van nieuws in de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief.

