Rijksdaalder - Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk
Branchenieuws
Foto Lyan van Furth / LVFfood.com

Rijksdaalder, een fine dining thuiskookmenu

Joris Bijdendijk en Dennis Huwaë lanceren op 3 december de lekkerste woordspeling van het jaar; Rijksdaalder. Een fine dining thuiskookmenu met drie gangen RIJKS® en drie gangen Daalder – aan eigen keukentafel.

RIJKS® en Daalder

Vijf jaar lang liepen twee Amsterdamse chefs met het idee voor een samenwerking. Bijdendijk: ‘Het was iemand uit het team van RIJKS® die het opmerkte toen Dennis en ik naast elkaar op het terras zaten. “Hey, leuk. Rijks – Daalder.” We wisten direct dat we daar wat mee moesten.’

Samenwerking

Hoewel de chefs al jaren bevriend zijn, gaan ze met Rijksdaalder voor het eerst een samenwerking aan. In een zesgangenmenu vullen twee uiteenlopende stijlen elkaar aan: De liefde voor producten uit Hollandse grond van RIJKS® en de toegankelijke creativiteit van Daalder. Huwaë: ‘Onze stijlen zijn totaal anders, maar kwaliteit – daar gaat het bij ons beide over. We hebben veel bewondering voor elkaars werk. Dus hoe mooi is het om eindelijk eens wat samen te doen? Al is het natuurlijk in een totaal andere vorm dan we dachten.’

Gerechten in eigen keuken afmaken

Net als bij hun andere deliverymenu’s; RIJKS® at Home en Thuis met Daalder, worden gerechten in eigen keuken afgemaakt. Via videoinstructies, waarbij men meeluistert met de culinaire conversaties van twee chefs, leert de kijker signatures te bereiden als de millefeuille van rode biet van RIJKS® en de pulpo met fregola van Daalder. Mindere thuiskoks hoeven zich geen zorgen te maken. Het meeste werk hebben de chefs al gedaan. Wie een oven aan kan zetten, een bordje op kan maken en water aan de kook weet te brengen, kan deze avond meekomen met de keukenteams van Daalder en RIJKS®. 

Thuiskoken 2.0

Bijdendijk: ‘We hebben de afgelopen maanden zoveel nieuwe dingen kunnen uitproberen en testen. Met Rijksdaalder gaan we daardoor op een nog hoger level zitten. Thuiskoken 2.0.’ Het menu komt inclusief een amuse, brood met boter en friandises voor bij de koffie. Voor de complete restaurantervaring aan huis kozen de sommeliers van beide restaurants bijpassende wijnen voor ieder gerecht. Voor € 69,- komt Rijksdaalder met zes verschillende wijnen voor twee personen. Wie naast zes gangen ook een gouden “rijksdaalder” aantreft in de box, is nog lang niet uitgetafeld. Deze 25 gelukkige vinders schuiven als de restaurants weer open zijn live aan voor drie gangen in RIJKS® en drie gangen in Daalder.

Rijksdaalder bestellen

Rijksdaalder is vanaf nu zowel klassiek als vegetarisch te bestellen en van woensdag t/m zondag op te halen in RIJKS® en Daalder en elke dag bij Edel by Dennis aan de Postjesweg 1. Het menu kan ook door heel het land bezorgd worden (m.u.v. de Waddeneilanden). Landelijke bestellingen moeten een dag van tevoren voor 12:00 uur geplaatst zijn.