sustainable hospitality duurzaam
Branchenieuws

Sustainable Hospitality Challenge studenten

De samenwerking met Bench, een toonaangevende evenementenorganisator in de gastvrijheidsbranche, en de Sustainable Hospitality Alliance zet de toon voor de toekomst van de Sustainable Hospitality Challenge (SHC). SHC daagt studenten uit om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voor een verandering in de gastvrijheidsbranche gaan zorgen en zo bij dragen aan een duurzamere wereld.

Duurzaamheid terugkerend thema

De Sustainable Hospitality Challenge (SHC) is een initiatief van Hotelschool The Hague en is gericht op de ontwikkeling van duurzame oplossingen in de gastvrijheidsbranche. De studentenuitdaging werd zes jaar geleden gelanceerd als de ‘Genio Worldwide Innovation Summit’ en heeft duurzaamheid als het terugkerend thema omarmd. SHC kaart de urgentie van de klimaatcrisis en de directe impact hiervan op reizen en toerisme aan.

duurzaam groen Sustainable Hospitality

Natural organic botany and scientific glassware, Alternative herb medicine, Natural skin care beauty products, Research and development concept.

Innovatieve oplossingen Sustainable Hospitality

Op dit moment werken meer dan 60 studenten van 30 internationale hotelscholen samen aan innovatieve oplossingen die de wereld in positieve zin kunnen veranderen. De studenten worden uitgedaagd duurzame oplossingen te ontwikkelen rondom de thema’s: ‘Future Brand’, ‘Future Real Estate’ en ‘Hospitality of Tomorrow’. De ideeën worden vervolgens gepresenteerd aan prominente CEO’s en andere executives uit de gastvrijheidsbranche.

SHC daagt deelnemende studenten uit echt verandering te weeg te brengen in een traditionele branche.

Paul Griep, directeur Industry Relations bij Hotelschool The Hague en de drijvende kracht achter de SHC,zegt; “SHC is de grootste duurzaamheid challenge voor studenten in onze branche. Onze missie is vergelijkbaar met de World Solar Challenge waarbij ideeën en oplossingen gepresenteerd door de studenten worden aangenomen en daadwerkelijk tot uitwerking worden gebracht”.

Wereldwijd toneel

De samenwerking tussen Bench en de SHC geeft een nieuwe dimensie aan de studentenuitdaging. “We voelen ons vereerd om samen te mogen werken met deze hospitality evenementenorganisator die onze studenten een wereldwijd toneel kan bieden en de challenge nieuwe scherpte geeft”, zegt Griep. “De nieuwe generatie hospitality leiders krijgt zo een unieke kans om duurzame oplossingen te presenteren aan een wereldwijd speelveld van investeerders en besluitvormers in onze industrie”.

Felbegeerde duurzame wereld

Jonathan Worsley, voorzitter en CEO van Bench, zegt over de samenwerking: “Een platform kunnen bieden aan deze jonge talenten, die staan te popelen om hun innovatieve ideeën te presenteren aan de buitenwereld, is het meest waardevolle aan deze partnership. Een generatie die pleit voor een duurzamere standaard, samenbrengen met besluitvormers uit de industrie zal zorgen voor innovatie en zal ons dichterbij die felbegeerde duurzame wereld brengen. We kunnen dit alleen maar voor elkaar krijgen als we samenwerken met en luisteren naar de nieuwe generatie.”

Sustainable Hospitality duurzame groei

Ondersteuning voor duurzame groei

Wolfgang M. Neumann, voorzitter van de Sustainable Hospitality Alliance - een wereldwijd forum van CEO's uit de branche die zich inzetten voor een veerkrachtige en duurzame toekomst – en tevens voorzitter van de raad van toezicht van Hotelschool The Hague zegt: “Een verantwoordelijke hervatting van de reiswereld, leiderschap dat het verschil maakt en weerbaarheid in alle initiatieven die invloed hebben op de planeet, zijn van het uiterste belang voor zowel de branche als de planeet. Alle besluitvormers moeten er samen voor zorgen dat we de toekomstige leiders ondersteunen in het opbouwen van duurzame groei.”

Zakenwereld en Generatie Z

Marloes Knippenberg, CEO van Kerten Hospitality, en medevoorzitter van SHC, gelooft dat de studentenuitdaging is gemaakt door en voor studenten. “Er zijn meerdere innovatieve oplossingen ontwikkeld dankzij een challenge en onze branche heeft al eerder meegemaakt dat snelle vooruitgang geboekt kan worden door de zakenwereld te koppelen aan Generatie Z, die de meest innovatieve ideeën voortbrengt. Nieuwe concepten moeten zichtbaar zijn voor de investeringsgemeenschap – een vitale rol die niet alleen leidt tot kansen voor veel mensen, maar die ook de snelheid van ontwikkeling in onze branche verhoogt en die zorgt voor een nieuwe mentaliteit, gericht op een duurzamere wereld.”

Finale rondes

Om te kwalificeren voor SHC hebben alle teams in november 2020 hun eerste rapport ingediend, waarin ze hun innovatieve ideeën beschreven. De executive samenvattingen van deze rapporten zijn terug te vinden op de website thestudentchallenge.com.

De kwartfinale en halve finale vinden plaats op 31 maart 2021 en er gaan slechts drie teams door na de finale. Die zal plaatsvinden op de Arabian Hospitality Investment Conference later dit jaar. CEO's van toonaangevende bedrijven in de branche nemen zitting in de jury en zullen de prijs uitreiken aan het winnende team.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!