Van Houten introduceert ruby chocoladedrank
Producten

Van Houten introduceert ruby chocoladedrank

Van Houten brengt een nieuw chocoladedrank in poedervorm op de markt, gemaakt van ruby chocolade. Deze innovatie wordt door Van Houten exclusief aangeboden aan horecaondernemers zoals barista’s en koffiebars.


van houten ruby chocolate

Een innovatie in de wereld van cacao

Nu cafés, bars en restaurants langzaamaan weer hun deuren mogen openen, streeft Van Houten ernaar om te blijven vernieuwen en daarnaast ook de horecasector te helpen herstellen. Het merk brengt daarom een nieuwe innovatie op de markt: een chocoladedrank in poedervorm, gemaakt van ruby chocolade met een kenmerkende roze kleur.


van houten ruby chocolate


Van Houten heeft oer-Hollandse roots en werd meer dan 200 jaar geleden opgericht door de familie Van Houten. Het merk is sinds 1998 eigendom van de Barry Callebaut Group en introduceert nu als eerste de geliefde ruby chocoladedrank in poedervorm. Dit innovatieve, nieuwe product zal in eerste instantie worden aangeboden aan de horeca, met name aan barista's en koffiebars. Met deze innovatie nodigt Van Houten alle barista's en koffiebars in Nederland uit om creatiever te zijn dan ooit tevoren en te experimenteren met nieuwe smaaksensaties én presentatie.


Ruby chocolade van houten

"Deze nieuwe ruby chocoladedrank van Van Houten bevestigt de status van Van Houten als cacaopionier", legt Freek van der Knaap, Vice-President Vending & Beverages EMEA uit. “Deze chocoladedrank heeft de heerlijke smaak en roze kleur van ruby chocolade, en het poeder lost gemakkelijk op in elk type melk, zowel in warme als koude toepassingen. Dit is een echte innovatie op het gebied van dranken en we zijn er dan ook ontzettend trots op dat we het als eerste kunnen aanbieden aan onze horecapartners."

In 2017 introduceerde Barry Callebaut ruby als nieuwe, vierde soort chocolade. Door het productieproces blijft de van nature aanwezige fruitige smaak en opvallende roze kleur van de ruby cacaoboon behouden. Er zijn hierdoor ook geen bessen, bessensmaken of kleurstoffen toegevoegd aan het poeder. Ruby chocolade wordt beschouwd als een van de grootste doorbraken in de chocolade-industrie in decennia en is over de hele wereld verkrijgbaar.


"Studies tonen aan dat ruby chocolade, met zijn karakteristieke kleur en aroma's, een consumentenbehoefte beantwoordt die niet wordt vervuld door pure, melk- of witte chocolade", aldus Freek van der Knaap, Vice-President Vending & Beverages EMEA.

Mens en milieu

De geschiedenis van Van Houten voert terug tot 1806, het jaar waarin Casparus Van Houten een koffie- en specerijenwinkel begon in Amsterdam. In 1828 vond hij de cacaopers uit, die het begin markeerde van de industrialisatie van cacao. Zijn zoon, Coenraad Van Houten, vond in 1846 de alkalisatiemethode uit, een methode waardoor cacaopoeder gemakkelijker met water kon worden gemengd. De twee uitvindingen van vader en zoon Van Houten zorgden ervoor dat cacao in de 19e eeuw breed werd geïntroduceerd als consumentenproduct.

Tegenwoordig is alle cacao van Van Houten 100% duurzaam en vanaf dit jaar werkt Van Houten ook samen met Cocoa Horizons om het levensonderhoud van cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren. Cocoa Horizons werd in 2015 opgericht door Barry Callebaut. Het programma helpt cacaoboeren om zelfvoorzienende en duurzame gemeenschappen te creëren.