Advertorial

Godet Cognac zet de Eau-de-Vie op de kaart

Van 14 tot en met 17 april 2015 vond de Godet Cognac promotieweek plaats met in totaal 3 masterclasses, die allemaal in het teken stonden van dit mooie distillaat afkomstig uit het epicentrum van de cognac: La Rochelle. Speciaal voor deze promotieweek was de Brand Ambassador van Godet, Bruno Comard, overgekomen uit Frankrijk.

Vanaf 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenplaats La Rochelle en één van de grondleggers van de meeste beroemde Eau-De-Vie, de cognac. De rijke historie van het bedrijf komt vooral tot uiting in de voorraad van het bedrijf. Godet Cognac heeft een ongekende grote voorraad aan vintages. Tijdens de Tweede Wereldoorlog confisqueerden de Nazi’s, tot groot ongenoegen van de hele AOC Cognac streek, de mooiste en oudste cognacs. Deze pareltjes werden naar Duitsland getransporteerd met als gevolg dat de meeste cognachuizen na de oorlog geen vintages meer konden aanbieden. De toenmalige ‘’cellar master’’ van Godet had echter de mooiste vintages van het familiebedrijf in de alembic pot still verstopt en kon ze zo behouden. Deze historische gebeurtenis heeft er toe geleid dat Godet Cognac één van de weinige cognachuizen is dat vintages heeft van meer dan 150 jaar oud.

Masterclass
Dinsdag 14 april was de kick-off van de promotieweek bij Door 74 in Amsterdam met een masterclass speciaal voor bartenders die actief zijn in de ‘’mixology scene’’ in Nederland. De volgende expressies werden vakkundig geproefd en geanalyseerd: VS, NO.1, VSOP, XO en de Gastronome. Door het proeven van de line-up konden de gasten de stijl van het huis, dat een eigen signature heeft, herkennen. Het smaakprofiel van Godet is namelijk lichtvoetiger en floraler dan de meeste cognacs. Voornamelijk de Godet Cognac NO.1 viel in de smaak. Deze cognac is gezien de lichtvoetigheid, frisheid met hints van rozen en pepermunt uitermate geschikt als  ‘’mixable’’. Timo Jansen (bar manager van Door 74) liet er dan ook geen gras over groeien en maakte dezelfde avond nog een bijzondere cocktail met deze cognac.

Perfect Serve Godet Cognac NO.1 - The Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De exacte oorsprong van de Sidecar is onduidelijk, maar verondersteld wordt dat de cocktail aan het eind van de Eerste Wereldoorlog is uitgevonden in London of Parijs. De Side Car is vernoemd naar een (motorfiets)zijspan van een Amerikaanse legerkapitein.

Benodigdheden
• 5 cl. Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail
• 2 cl. Triple Sec (sinaasappellikeur)
• 2 cl. Citroensap

Bereidingswijze
Giet alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktail shaker. Goed schudden en giet het geheel door een strainer in een Martiniglas.

Meer info via:
www.cognacgodet.com
www.monnik-dranken.nl

Gerelateerd nieuws

maandag 19 november 2012