De finalisten van het Dutch Tea Championship 2017 zijn bekend. Op zondag 12 maart strijden Charlotte van de Ven, Jozefien Muylle, Mark van den Bogaart en Pieter-Bas Prins om de titel van Dutch Tea Champion 2017.
De finale van het Dutch Tea Championship is op zondag 12 maart 2017 tijdens the Amsterdam Coffee Festival. In 3 rondes worden de finalisten getest op hun theecapaciteiten.
Rondes
In ronde 1 draait het om bereiding en smaak. Onder tijdsdruk bereiden ze alle 4 tegelijk 2 Mystery Teas. In ronde 2, het Triangle Tea Tasting, krijgen de finalisten, in 3 rondes, alle 4 tegelijk 3 koppen thee geserveerd in zwarte kommen. Zij kunnen alleen ruiken en proeven. Het niet herkennen van kleur maakt het extra lastig. Twee theeën zijn identiek, één wijkt af. Deze moeten de finalisten benoemen. In de laatste ronde draait het om de combinatie van thee met een gerecht. Thee is een mooi alternatief voor wijn. Chef-kok van restaurant De Librije, Jan Smink, heeft speciaal voor het Dutch Tea Championship 2017 een amuse ontwikkeld. Bij dit gerechtje hebben de finalisten een perfect combinerende thee gezocht. Zij bereiden de thee live voor de jury en presenteren hun ultieme combinatie.
Jury
De jury, bestaande uit Viral Sheth (Global Sourcing Manager - Douwe Egberts / Pickwick ), Jan Smink (Chefkok – restaurant De Librije) en Anja Schukkink (Winnares Dutch Tea Championship 2016 - Tea in Motion) beoordeelt op geur, smaak, expertise en bereiding.
Theereis
De winnaar ontvangt de titel Dutch Tea Champion 2017 en wint een reis naar een theeproducerend land.
ITC Academy
Het Dutch Tea Championship wordt georganiseerd door Karlijn Dapper en Deirdre Deprettere van de International Tea & Coffee Academy (ITC Academy). De ITC Academy is het kennis- en opleidingscentrum voor professionals en liefhebbers van thee en koffie.

